Maaltijden

Op dit moment zijn er verschillende maaltijden verkrijgbaar die het gehele jaar te verkrijgen zijn. Daarnaast kookt Earlik Ite met het seizoen mee en heeft ieder seizoen zijn eigen specifieke maaltijden.

Oma’s Traditie

Heerlijke maaltijd als vroeger gemaakt. Verse aardappelen, verse sperziebonen, Beppe’s Gehaktbal en wat spekjes, zo komt de smaak van weleer terug in de gedachten.  
Malta's Belofte

Malta’s Belofte

Traditioneel de eerste nieuwe oogst aardappelen die in Nederland op de markt komen, waarbij de poters al jaren vanuit ’t Friese Bildt worden geleverd. Op smaak gebracht met wat spek en rode bietjes.

Zomerse kip

De witlof met perzik geeft een mooi tegenwicht aan de kip in stroganoffsaus. De gebakken aardappelen zorgen er voor dat de maaltijd volwaardig wordt. Kortom, gewoon lekker.

Fryske lasagne

Een ander mooi product is de Kollumer zoete erwt (gelijkend op de grauwe erwt). Door hier een lasagne met aardappelen van te maken  wordt het een pure smaaksensatie.
Hutspot op z’n best

Hutspot op z’n best

Ouderwets lekker en vol van smaak dat is hoe hutspot hoort te smaken. Geen aparte toevoegingen maar gewoon zoals het bedoeld is.
Koopmans belofte

Koopmans Belofte

De herintroductie van deze kruimige aardappel met een romige smaak is nog niet zo lang geleden. Samen met de rode kool…

Heerlijk Mexicaans

Aardappel gratin met spinazie en gekruid gehakt zorgt voor een onverwachte combinatie van smaken die de tong strelen. Een pittige twist aan een zo gewoon gerecht…  

Waldbeantjes met zoete wortel

Een typisch streekgerecht uit de Friesche Wouden is bezig de wereld opnieuw te veroveren. Een Paar telers zijn begonnen met de verbouw van dit specifieke boontje…
Boerenkool belevenis

Boerenkool belevenis

Geen gewone boerenkool maar een compleet scala aan indrukken laat deze boerenkool achter wanneer deze maaltijd genuttigd wordt. Traditioneel bereid, maar toch smaakvol.
Koopmans belofte

Zuurkool Hawai

In aansluiting op de succesvolle maaltijden met kip is er nu een frisse variant met ananas en perzik. Zuurkool voor de zomer en daarmee een product dat gerust het hele jaar…
Hutspot op z’n best

Pannetje Prei

Een heerlijk één-pans-gerecht met prei uit de oven. Dit gerecht is vrij eenvoudig, maar wel vol van smaak en met de verassing van tomaten.

Kip Met Karakter

Kip, maar dan anders. Kip gevuld met cranberry compote en roomkaas. Vervolgens combineren met de gebakken aardappeltjes en wortelen zorgt voor een verrassend smaakvolle ervaring.  
Hete bliksem

Hete Bliksem

Een aloud recept van aardappelen met hachee en door er een appeltje aan toe te voegen ontstaat er een bijzondere smaakbelevenis die zeker voor herhaling vatbaar is.
Romige zuurkoolstamppot

Romige Zuurkoolstamppot

Zuurkool zoals zuurkool bedoeld is, maar dan nog zachter. Door de toevoeging van room komen de smaken beter tot hun recht en is de stamppot nog lekkerder dan gewoonlijk.
Stevige Gehaktsteak

Stevige Gehaktsteak

Een goede maaltijd voor mensen die eens iets pittiger willen dan gewoon gehakt. Met de kerriekool en de twist van paprika wordt deze maaltijd een zeer smakelijk geheel, die net even anders smaakt dan verwacht

Jagers oordeel

Jager's Oordeel

Een andere benadering van aardappelen in combinatie met rode kool en een hamburger maakt deze combinatie verrassend, maar toch lekker & caloriearm!

Verkrijgbaar

Vers bereide maaltijden moeten hun weg zo snel mogelijk vinden naar de afnemers via een distributienetwerk worden iedere dag verse maaltijden door het hele noorden bezorgt. ’s Morgens gemaakt en ’s  avonds op het bord.

Supermarkten

Dat maaltijden uit de streek beschikbaar zijn voor een breed publiek is alleen mogelijk  via kanalen waar veel consumenten komen. Via de supermarkt worden steeds meer kant en klaar maaltijden verkocht. Met Earlik Ite hebben ze een onderscheidend concept in handen waarmee ze meer consumenten kunnen verleiden naar de winkel te komen.

Maaltijdservices

Als mooie aanvulling op bestaande maaltijd services kunnen de maaltijden van Earlik Ite prima meedraaien. In het kader van: “weer eens wat anders “ of dat bepaalde maaltijd ondernemingen thema weken of maanden organiseren waar maaltijden van Earlik Ite prima in passen.

Grootverbruik

Regelmatig komt de vraag vanuit en grote keuken, horeca gelegenheid of evenementen organisatie of zij ook iets met de maaltijden van Earlik Ite kunnen doen. Met name wanneer het om de specifieke streekproducten gaat als Waldbeantsjes, kollumer zoete erwten,  Koopmans Blauwe aardappelen of Waldgieltsjes.