Eind 2013 kwam Earlik ite op de markt met de eerste vers bereide maaltijden van producten uit de streek en in de loop van 2014 is Earlik Ite een zelfstandig bedrijf geworden onder Greydanus aardappelgroothandel. Begin 2015 werden alle activiteiten geconcentreerd in een nieuwe keuken in Heerenveen van waaruit vele maaltijden hun weg vinden naar afnemers.

Zonderkleurengeur-500 Het idee van Earlik Ite is heel eenvoudig nl; iedere dag vers bereide maaltijden van producten uit de streek zonder toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen die proeven zoals beppe (oma) ze vroeger maakte.  Daarbij wil Earlik Ite zo maatschappelijk verantwoordt ondernemen. Dit uit zich o.a. door de verpakkingen en de distributie zo te organiseren dat het milieu zo min mogelijk belast wordt. Het begint al met de producten, waar mogelijk, zo dicht mogelijk bij huis te halen.

Het aller belangrijkste is dat de maaltijden vooral ook goed smaken en dat door regelmatig nieuwe maaltijden op de markt te brengen het aanbod van de maaltijden ook gevarieerd blijft. Onze eigen koks bereiden en bedenken nieuwe maaltijden en gaan daarover ook in gesprek met afnemers. Voorop staat dat het verantwoorde en duurzaam geproduceerde maaltijden moeten zijn.

Earlik ite.

Earlik-ite-zin-vers-bereid-lang-wit-roond